Bd Filantropem - zagosuj na Sprztanie wiata, razem zdobdmy 50.000 z dla Akcji Razem z nami zosta Zielonym Filantropem - chro rodowisko i pomagaj dzieciom Sprztanie wiata - Polska 2019 :: 20-21-22 wrzenia 2019 Eko Odkrywcy 6 facebook Strona Miry

"Pomagajmy Ziemi - codziennie.

Start edycji 2009/2010 Kampanii na rzecz Zrwnowaonego Rozwoju". Konferencja prasowa 8 wrzenia 2009r.

8 wrzenia, w siedzibie Fundacji Nasza Ziemia, odbya si konferencja prasowa rozpoczynajca now edycj Kampanii na rzecz Zrwnowaonego Rozwoju. W tym roku haso przewodnie brzmi „Pomagajmy Ziemi – codziennie”. Gociem specjalnym spotkania bya Ewelina Flinta, znana ze swojego zaangaowania w ochron rodowiska i ekologicznego trybu ycia.

Najpierw Mira Meysztowicz, Prezes Fundacji, przywitaa przybyych dziennikarzy i wprowadzia w temat Kampanii. Nastpnie Sawek Brzzek z Fundacji Nasza Ziemia przybliy szczegy akcji, ktre bd odbywa si przez kolejny rok, wspomnia o materiaach, ktre przygotowujemy, konkursach grantowych i innych dziaaniach z tym zwizanych. Pniej Panie Dorota Strosznajder z firmy Henkel Polska oraz Anna Szakowska z Fundacji PlasticsEurope Polska przedstawiy bardziej konkretnie zasady konkursw grantowych oraz zachciy do ich promocji, tak aby jak najwicej osb chciao wzi w nich udzia i organizowa akcje wspierajce zrwnowaony rozwj. Potem Mira oraz Ewelina Flinta dokonay uroczystego odsonicia nowego plakatu Kampanii. Ma on bardzo prost forme graficzn i zachca do przestrzegania piciu podstawowych zasad – oszczdzania energii i wody, korzystania z transportu publicznego, uywania toreb wielokrotnego uytku oraz segregacji mieci. Na koniec Ewelina Flinta opowiedziaa, co ona robi, aby pomc Ziemi i realizowa zadania z plakatu.

Zaczniki