facebook Kluby Naszej Ziemi Strona Miry

Sukces kampanii Ziemia w Twoich rękach

Konferencja prasowa - 24 czerwca 2009

24 czerwca, w siedzibie Fundacji Nasza Ziemia, odbyła się konferencja prasowa podsumowująca efekty kampanii „Ziemia w Twoich Rękach”, której celem była popularyzacja prostych sposobów ochrony środowiska. Poprowadzili ją przedstawiciele Fundacji Nasza Ziemia oraz firmy Henkel Polska.

Najpierw prezes Fundacji, Mira Stanisławska-Meysztowicz, wprowadziła przybyłych dziennikarzy w temat ochrony środowiska w Polsce. Następnie Sławek Brzózek opowiedział o medialnych, rzeczowych oraz edukacyjnych efektach kampanii. Dominik Dobrowolski przedstawił najciekawsze projekty zrealizowane w ramach konkursu grantowego, a Anna Kobierska z firmy Henkel oznajmiła bardzo dobrą wiadomość o starcie kolejnej edycji konkursu we wrześniu.

Zapraszamy do zapoznania się z materiałem prasowym na temat kampanii „Ziemia w Twoich Rękach” oraz obejrzenia galerii zdjęć z konferencji.

Dziękujemy dziennikarzom z Radia dla Ciebie, Radia Euro, Trybuny, CR Navigatora oraz Biznesu i Ekologii za przybycie na spotkanie.