25 lat Fundacji Nasza Ziemia i Akcji Sprztanie wiata - Polska :: 1994-2018 Sprztanie wiata - Polska 2018. Akcja jubileuszowa. Eko Odkrywcy 6 facebook Strona Miry

Co ma wsplnego ochrona rnorodnoci biologicznej z sortowaniem mieci?

- konferencja prasowa 8 wrzenia 2010

W dniu dzisiejszym w biurze Fundacji Nasza Ziemia odbya si konferencja prasowa inaugurujca kolejn akcj Sprztania wiata w Polsce. Haso tegorocznej edycji brzmi :”Chromy biornorodno, Segregujmy odpady”.

Co ma wsplnego ochrona rnorodnoci biologicznej z sortowaniem mieci? Pani Mira Stanisawska – Meysztowicz, Prezes Fundacji Nasza Ziemia w swoim wystpieniu wytumaczya dziennikarzom szczegowo sie zalenoci prowadzc od momentu segregowania odpadw w naszych domach do ochrony poszczeglnych gatunkw yjcych na naszej planecie. Z kolei przykady tego, jak na co dzie      w prosty sposb dba o rodowisko ukazali Gocie Specjalni konferencji: Ewelina Flinta – wokalistka pop-rockowa od lat wspierajca Fundacj w akcjach na rzecz ochrony rodowiska i Andrzej Pgowski – wiatowej sawy artysta-grafik, autor okoo tysica plakatw, w tym autor plakatu promujcego tegoroczne Sprztanie wiata i Midzynarodowe Sprztanie Batyku.

Dziennikarze dowiedzieli si rwnie skd zdoby rodki na ochron rodowiska, jak zaoszczdzi kilkaset milionw euro i zachowa czyste i zdrowe rodowisko, oraz jak bdzie przebiega akcja „Sprztanie wiata – Polska 2010”

W konferencji brali udzia przedstawiciele nastpujcych mediw: Radio dla Ciebie, Program 1 PR, Radio eska, Polskie Radio, RMF MAXXX i PAP.

Zaczniki