EkoOdkrywcy5 Nie ma śmieci - są surowce! Sprzątanie świata - Polska 2017 Kluby Naszej Ziemi Strona Miry

Świąteczna pracownia

Świąteczna Pracownia Fundacji Nasza Ziemia

Sprezentuj Święta naturze!

Czwartek, 8 grudnia, godz. 15.00 - 20.00,
Galeria Rembielińska w Warszawie

W czwartek 8 grudnia w godzinach 15.00-20.00 w Galerii Rembielińska w Warszawie, już po raz kolejny Fundacja Nasza Ziemia będzie promowała obchodzenie Świat Bożego Narodzenia „w zgodzie z naturą”.

Podczas Świątecznej Pracowni Fundacji Nasza Ziemia, mówić będziemy o zrównoważonej konsumpcji oraz podejmowaniu świadomych i odpowiedzialnych ekologicznie wyborów podczas codziennych zakupów i świątecznych przygotowań.

Zapraszamy Was do odwiedzenia naszego świątecznego domu!

Tym razem nasze stoisko zamieni się w świąteczny domu z ogrodem, a każda z jego części poświęcona będzie innym tematom:

O godzinie 16, przy okazji Świątecznej Pracowni Fundacji Nasza Ziemia odbędzie się konferencja prasowa, na temat ekologicznych Świąt!

Przez cały czas trwania naszej pracowni wspólnie z Firmą Stena Recycling zbierać będziemy zużyty sprzęt elektryczny i elektroniczny oraz stare telefony komórkowe. Środki pozyskane podczas zbiórki przekazane zostaną na zwiększanie efektywności energetycznej w placówkach dziecięcych (domy dziecka, świetlice środowiskowe).

Zielona stopaStena