facebook Kluby Naszej Ziemi Strona Miry

Środa, 5 grudnia

Godz. 13:30 - 18:30
 Centrum Handlowe Fort Wola w Warszawie

W środę 5 grudnia w godzinach 13:30-18:30 w Centrum Handlowym Fort Wola, ul. Połczyńska 4 w Warszawie odbędzie się Świąteczny happening Fundacji Nasza Ziemia, podczas którego będziemy promowali obchodzenie Świąt Bożego Narodzenia „w zgodzie z naturą”.

Tematem przewodnim corocznej Świątecznej Pracowni Fundacji Nasza Ziemia jest zrównoważona konsumpcja oraz podejmowanie świadomych i odpowiedzialnych ekologicznie wyborów podczas świątecznych przygotowań i codziennych zakupów.

Zapraszamy do odwiedzenia naszego świątecznego domu!
Stoisko Fundacji w CH Fort Wola
zamieni się w dom z ogrodem, a działania edukacyjne i konkursy prowadzone w każdym z „pokoi” będą krążyły wokół innych tematów:

Działania prowadzone podczas Świątecznej Pracowni mają na celu uświadomienie wpływu naszych wyborów na środowisko i pomoc w odpowiedzialnym i świadomym ich dokonywaniu.

Wszyscy odwiedzający Pracownię Fundacji Nasza Ziemia dowiedzą się:

Przez cały czas trwania naszej pracowni będziemy zbierać stare telefony komórkowe na rzecz programu Teledar. Środki pozyskane podczas zbiórki przekazane zostaną na zwiększanie efektywności energetycznej w placówkach dziecięcych (rodzinne domy dziecka, rodziny zastępcze, świetlice środowiskowe i inne. Więcej informacji: www.zielonastopafilantropa.pl).

O godzinie 14:00, przy okazji Świątecznej Pracowni Fundacji Nasza Ziemia odbędzie się spotkanie z dziennikarzami, na temat ekologicznych Świąt!

Więcej informacji o tym jak każdy z nas może w codziennym swoim funkcjonowaniu trochę ulżyć środowisku również w Święta w zakładce: eko-wiedza.

Partnerem akcji jest Centrum Handlowe Fort Wola:

Happening jest realizowany w ramach Kampanii na Rzecz Rozwoju Zrównoważonego dofinansowanej ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej.